Møt en av årets manusforfattere!

received_317262082330151.jpg

Violeta Cogorno er en av manusforfatterene som vant årets manuskonkurranse med sin ide. Hun er 18 år gammel og går på Nordahl Grieg videregående skole.

Hvorfor ville du være med på RØST?

Jeg har alltid hatt en lidenskap for film og hvordan film lages. Hele prosessen virker så spennende, og selv om jeg i hovedsak har hatt en drøm om å være foran kamera, synes jeg det å skrive og å kunne gi et budskap gjennom film er stort. Det er et veldig spennende prosjekt og en super mulighet for oss unge, slik at vi får en smakebit på hvordan det er jobbe i denne bransjen.

Hva handler filmen din om?

Temaet sjalusi var veldig spennende for meg å skulle lage manus av ettersom det er så bredt hva det kan handle om. Da kom jeg opp med ideen om en gutt som mangler autoritet, og omsorg. Foreldrene jobber mye, og er derfor sjeldent tilstede. Gutten blir derfor sjalu på alle dem han ser har foreldre som gir barna sine faste rammer.

Jeg tror det blir en fin film fordi det vil bli mulig å formidle budskapet til både barn og voksne. Jeg håper jo at noen voksne tenker ekstra godt over om de egentlig er nok tilstede, og om det å være «chill» og ikke bry seg om hva barna holder på med egentlig er mer negativt enn positivt for barn. Jeg håper vi får til å gjøre filmen sår og litt vond å se på, men samtidig fin.

Hva er planene dine videre innen film?

Jeg vet ikke helt hva planene mine videre når det gjelder film. Jeg går siste året på medielinjen nå hvor vi lager reklamefilmer og slikt, så det er veldig spennende, denne opplevelsen vil nok gi meg mersmak men jeg har ingen konkret plan om veien videre.