Møt RØST 2019´s andre manusforfatter!

185B8476-1259-4208-B7A6-E1620258B32B.jpg

Edith Amalie Lindtner er den andre manusforfatteren som vant årets manuskonkurranse med sin ide. Edith er 14 år gammel og går på Rothaugen skole. Hun driver med musikk, men har også drevet med litt teater, som er hennes store lidenskap.

Hvorfor ville du være med på RØST?
Jeg fikk høre Røst fra en venninne og det virket kjempegøy. Jeg tenkte at jeg måtte bare ta sjansen å sende inn en ide. Jeg visste ikke helt hva prosjektet var og hvor proft det er før jeg så fjordårets filmer.

Hva handler filmen din om?

Filmen min handler om en jente som sliter med selvbildet. Hun føler seg stygg og derfor trekker hun seg tilbake for å ikke ta for stor plass. Hun er med sine nærmeste venner for å prøve klær. Hun føler seg stygg og lar dette gå utover sin vakre venninne Mari. Det er hun og de nærmeste venne hennes, som prøver klær. Hun føler seg stygg, og lar dette gå utover sin vakre venninne Mari. Filmen handler om usikkerheten, som videre blir sjalusi som man ikke tør å dele med de aller nærmeste. Det er kanskje de aller nærmeste som er vanskeligst å dele det vonde med.

Usikkerhet og sjalusi er spennende tema og jeg tror at omtrent alle kan føle på den destruktive sjalusien. Det som skjer i blikket når det å ødelegge for din bestevenninne, og du nyter det.

Hva er planene dine videre innen film?

Jeg har ingen konkrete planer enda innen film. Jeg har en drøm om å bli teaterskuespiller, og jobbe foran kamera. Men jeg holder også på med et teatermanus nå, men det tar jo tid. Dette prosjektet blir jo min inngang, og jeg håper jeg får være med på mer seinere.