På sett "Knust"

“Knust” er en av filmene som blir produsert i årets RØST-workshop. Manuset er skrevet av Violeta Cogorno (19) med Gine Therese Grønner på Regi.

Hvorfor ville du fortelle denne historien?

Jeg synes det er svært viktig å få frem for både unge og voksne at barn trenger mer enn bare et trygt og godt hus og mat på bordet. De trenger foreldrene sine på mange ulike måter, ikke kun som forsørgere. Jeg ville fremstille hvordan det er å savne noe man tar for gitt når man har det. - Violeta Cogorno (19)

IMG_2289.jpg

Filmen hadde opptak i vinterferien med to opptaksdager. Produsenten for filmen er Magne Sølvberg (25) som går 2. året på film ved Høyskolen Kristiania.

Hvordan har det vært å være produsent på denne filmen?

Det har vært både slitsomt og gøy. Var litt stresset når det nærmet seg, men det har gått fint. Det har gått utrolig fort når vi først var igang. - Magne Sølvberg (25)

På sett: Kristoffer Joner, Sofian Emile' Mathisen Eidesund (10), Birk Salomonsen Nord (11)

På sett: Kristoffer Joner, Sofian Emile' Mathisen Eidesund (10), Birk Salomonsen Nord (11)

Hovedrollene i filmen ble spilt av Sofian Emile' Mathisen Eidesund (10) og Birk Salomonsen Nord (11). De synes begge det har vært gøy å være med på film innspilling og se hvordan alt henger sammen. Når de får spørsmål om de ønsker å bli skuespillere har de litt forskjellige svar.

- Jeg ønsker å bli skuespiller og håndballspiller, Sofian (10)

- Jeg gjør det på gøy men kunne kanskje tenkt meg å bli skuespiller ,Birk (11)

Et annet ungt talent i filmen er Emil Molvik Hansen (10) som spilte en gutt som sitter på cafe med moren sin. Han har lenge ønsket å gå på audition så når RØST lyste ut at de trengte gutter i hans alder var han kjapp å melde seg på. Selv om dette var Emils første filminnspilling, er han klar på at han gjerne kunne tenke seg å bli med flere ganger.

- Det var helt fantastisk å være med på noe sånt! Gleder meg til å se filmen!

Filmen er nå i gang med postproduksjon og kommer til å ha premiere på Bergen Kino nå i vår