UNGE KVINNELIGE FILMTALENT FORAN OG BAK KAMERA

RØST feirer kvinnedagen med disse bildene fra opptak av den ene av årets Røstfilmer.

 “Litt for liten” skrevet av 14 år gamle Edith Amalie Lindtner.  Laura, Fanny og Tèa alle 15 år spiller de sentrale rollene i filmen, og 22 år gamle Amina er produsent.

IMG_2895.JPG

«Jeg kjenner meg veldig igjen i historien og det håper jeg og tror at mange andre også vil gjøre det.» sier Edith som var en av to kvinnelige vinnere i Røst sin manuskonkurranse. Den andre vinneren var 17.år gamle Violeta Cogorno som skrev den andre filmen ”Knust”

Blant mange håpefulle jenter med skuespillerambisjoner på audition fikk tre 15 åringer Laura Johansson Schnell, Tèa Grønner Joner og Fanny Nupen rollene i ”Litt for liten”.

Fra venstre: Tèa Grønner Joner, Laura Johansson Schnell og Fanny Nupen

Fra venstre: Tèa Grønner Joner, Laura Johansson Schnell og Fanny Nupen

 Alle jentene sier de har en drøm om å bli skuespillere, selv om de innser at de ennå er svært unge og mye kan skje. ” Disse jentene har et helt spesielt talent, jeg er veldig imponert over innsatsen deres i filmen og gleder meg til å følge med på de videre”, sier regissør Vigdis Nielsen

“Det som var slitsomt var at vi måtte stå flere timer ute i kulden, og gjøre ting om og om igjen, men det var absolutt verdt det” sier Fanny og Tèa.

“Det er flere folk bak kamera enn jeg trodde, og mye mer arbeid og det tar veldig lang tid, Vi brukte to lange dager på opptak og så blir filmen bare ti minutter.” Laura Johansson Schnell er sliten etter opptak, men syns det var utrolig kjekt å få denne opplevelsen

Det er tydelig at det er uvant og litt utmattende for jentene å måtte gjøre scenene om og om igjen. Teamet berømmer de for innsatsen og sier at det virker som om de er profesjonelle skuespillere alt.

Filmens produsent er også en ung kvinne, Amina Reikvam 22 år. Amina har også  hatt ansvar for kostyme og sminke

«Det har vært mye arbeid, men jeg føler at jeg har lært masse av det. Spesielt krevende har det vært at innspillingen har foregått på flere locations og delvis utendørs, men vi kom i mål til tiden, smiler Amina. Nå gleder meg nå til å starte etterarbeidet og vise filmen på premieren i mai.

Manusforfatter Edith med klapperen på sett

Manusforfatter Edith med klapperen på sett

 Edith som selv er aktiv i Natur og ungdom har sammen med skuespillerne malt banneret vi bruker i filmen. Hun har og hatt  lange dager som assistent på sett.

”Jeg ble sliten pga det konstante kjøre og tempoet og profesjonaliteten hele teamet hadde. Men og fordi det var mye følelser . Nå ser jeg TV serier på en helt annen måte sier manusforfatter Edith avslutningsvis.