TILBAKEBLIKK - Bare meg

12109938_10153532792187559_8586151992729974586_o.jpg

“Bare meg” hadde premiere på Bergen Kino 16 mars 2016. Filmen handler om vennskapet og samholdet i jentegruppa som blir satt på prøve når Camilla avslører en hemmelighet hun har holdt på lenge.

Dette året var teamet blitt større og samarbeidet med Høyskolen Kristiania begynte. Flere mentorer var innom prosjektet for å veilede ungdommene.

Manuset er skrevet av Rebekka Emilie Malkenes(26) som hadde nettopp fullført bachelorgraden sin i tv og filmproduksjon i England etter 2 år på Norges kreative høyskole.

”Jeg vil lage film fordi jeg har en lidenskap for å fortelle historier.  Jeg liker best å skrive  om tema som ligger meg nært og som jeg synes er interessant å utforske. Det er spennende å begynne med en ide og utforske og utvikle den.”

I år har Rebekka vært nettansvarlig for RØST og laget nettsiden til RØST.

“Være nettansvarlig for RØST har gitt meg en mulighet til å lære meg å lage nettside, planlegge innlegg og skrive saker for nettsiden. Det har vært mye mer jobb enn jeg forventet men jeg har lært utrolig mye.”

Manusforfatter Rebekka Emilie Malkenes (26)

Manusforfatter Rebekka Emilie Malkenes (26)

Selv om Rebekka har erfaring fra andre roller i filmproduksjoner, som innspillingsleder, klipper, og koordinator, er det manus hun liker best å jobbe med.

“Jeg liker hele prosessen med å lage film, men jeg synes det å skrive manus og utvikle ideer er det mest spennende. Jeg bruker skrivingen min til å bearbeide ting jeg føler er utrettferdng eller burde endres på. Da er det gøy å bruke fantasien og sette ting på spissen, teste ut hva som fungerer og hva som ikke fungerer.”

Videre håper Rebekka på å fokusere på manusskriving og fortsette som freelancer i Oslo

Skuespiller Annika Josefin Strømblad (22)

Skuespiller Annika Josefin Strømblad (22)

Annika Josefin Strømblad(22) spilte Camilla i filmen og hun lærte mye av å være med på et større prosjekt som RØST.

“Det viste meg hvor mange faktorer som må være i samspill for å få til det vi gjorde på sett og under innspillingsperioden. Dette motiverte meg til å yte mitt beste når det var min tur til å stå foran kameraet. Under innspillingen fikk jeg jobbe med mange dyktige folk som var ute etter å få fram det beste hos hver enkelt person i crewet.”

RØST har bare inspirert henne til å fortsette veien mot skuespillerdrømmen.

“Takket være RØST har jeg et fått et positivt innblikk og mer kompetanse som jeg fikk bruk for senere i utdannelsen min.”

Nå studerer Annika 2. år på bachelor-graden sin i Høgskolen i Volda på drama og teater-linjen. “Dette semesteret har vi et fag som heter «Spill for kamera», som da handler om hvordan det er å være med i en slik produksjon som jeg fikk være med på hos RØST.”

Planen videre er for Annika å fullføre bacheloren graden Volda og deretter se hvilke muligheter som kommer underveis.

“Jeg er målrettet og motivert for å jobbe innenfor dette yrket og stortrives med det!”

11731668_10153532791627559_8547524478913505420_o.jpg