TILBAKEBLIKK- Glemmer aldri

glemmer aldri 04.jpeg

“Glemmer aldri” er den andre filmen som ble produsert første året RØST hadde filmworkshop. Rolv Lyssand Bjørø ung filmregisør fra Os var regissør på «Glemmer Aldri». Rolv jobbet allerede da som regissør på  Pandorafilm og jobber der fremdeles. Han valgte Torbjørn Sandmo som på den tiden var 17 år til å skrive manus. I motsetning til filmen “Verdens beste søster” hadde “Glemmer aldri” et stort team og mer ressurser.

Det ble holdt audition med flinke ungdommer fra Fyllingsdalen teater og Rolv var veldig imponert over nivået til ungdommene. Skuespillerne som fikk roller var Iben Vestrheim, Kristian Torgersen, Margaret Jakobsen og Olav Skogrand.

IMG_1858.jpg

- “For å lage en god historie så måtte Torbjørn og jeg tørre å bruke egne erfaringer. Det som var gøy med å jobbe med teaterungdommeme  var at de var vant til å tre inn i en annen rolle. Vi måtte jobbe litt med å overgangen fra teater til film men de plukket de fort av seg.” 

bilde glemmer aldri 01.jpeg

Det var et stort team av ungdommer og frivillige. Noen fagfunksjoner var det profesjonelle filmarbeidere, bla innspillingsleder Benedicte A. Sælensminde og Anders Hereid på Foto.

-”Det er viktig for ungdommene å lære av profesjonelle og være et mest mulig profesjonelt filmteam.”

Etter å ha håpet på 5 statister fikk de plutselig 15stk noe som økte produksjonsverdien og troverdigheten til filmen. Det var viktig for Rolv at ungdommene skulle lære hvor mye arbeid som ligger bak en film både under innspilling og i postproduksjon.

-“ Det var også viktig å lage en film som alle involverte kunne være stolt av og bruke som en CV. Jeg vet at flere av skuespillerene har fått nye roller i andre kortfilmer på grunn av filmen vår.”

Når jeg tenker tilbake tror jeg egentlig arbeidet med de fantastiske ungdommene og kortfilmen «Glemmer aldri» inspirerte meg til å gå i gang med drømme prosjektet mitt «En Annen Verden»
— Rolv Lyssand Bjørø

“EN ANNEN VERDEN”

“En annen verden” er en eventyrfilm som Rolv spilte inn for egne penger august 2016. Da var også flere av de involverte fra Røst med i filmen slik som bla Margaret Jakobsen og Kevin Smilden som var produksjons assistent på «Glemmer Aldri»

-”En Annen Verden var enormt mye arbeid siden jeg Regisserte, produserte, klippet, og gjorde stor del av lyddesign og effekter selv. Men i det karakterene og filmen begynte å leve så var alt vert det.”

Margaret Jakobsen som spiller Nina i filmen

Margaret Jakobsen som spiller Nina i filmen

Om man vil oppnå noe så må man bare gjøre det!

-”Hvis jeg har lært noe så er det om man vil oppnå noe så må man bare gjøre det. Det gjelder uansett om det er musikk, dans, maleri eller all form for kunst. Hvis det virkelig kjenner at det er noe du vil fortelle eller må gjøre, så er du nødt til å bare hive deg uti og gjøre det. Ikke vær så redd for å gå på trynet. Jeg tror tanken på å gå på trynet er mye verre en å faktisk gjøre det. Når jeg ikke fikk støtte til å gjøre “En Annen Verden” gjorde det at jeg lærte å gjøre ting innen film jeg bare kunne drømme om tidligere.”

glemmer aldri 03.jpeg