TILBAKEBLIKK - Verdens beste søster

Første RØST-filmworkshop hadde premiere 18 mars 2015 på Bergen Kino. Det ble laget to filmer og en av de var“Verdens beste søster”. Manus var skrevet av Arina Magdalena Lindgren som tar opp temaet søskensjalusi. Det var en enkel produksjon med klarer regler og et lite team. Det var to dager kaotisk filming hjemme hos en av de unge skuespillerne.  Manus til "verdens beste søster" ble ferdig på location, regissøren laga mat og skuespillerne rigga og tok oppvasken. Vi hadde bare to assistenter i tillegg til kamera  og regi, men vi klarte å lage en liten film. Ikke minst takket være klipper Morten Øvreås. Torgeir Grov  18 år som her debuterte som lyddesigner , studerte på Høyskolen Kristiania og det gjorde at vi i andre sesong startet et samarbeide med HIK. 

-"Jeg holdt mye på med film  i ungdomstiden, det var hobbyen min"
Arina Magdalena Lindgren var 17 år når hun var manusforfatter på "Verdens beste søster" Hun var og med på Amandus talent i den perioden. "Røst var gøy og jeg lærte at alle sine bidrag er viktig for å gjøre filmen bra.

Nå studerer hun japansk og skal fortsette med økonomi.

-"Røst var en fin førstegangs opplevelse! " Henrik Rognaldsen skuespiller Verdens beste Søster har etterpå gått dramalinja på Romerike folkehøgskole, men har nå bestemt seg for å studere idrett.

Skjermbilde 2019-04-08 kl. 09.36.05.png
Skjermbilde 2019-04-08 kl. 09.29.16.png

Malene Pedersen Dale var "lillesøster" og allerede da ambisiøs skuespillerspire som hadde erfaring fra både Fyllingsdalen teater og film. Malene liker å improvisere på audition, men ville gjort det enda mer på opptak.
Planen hennes nå er å dra til Australia. Studere på universitet, innenfor drama/skuespill.
Drømmen hennes videre er å satse som skuespiller og ta full utdannelse i London. -

"Jeg jobber meg sakte mot målet men må først få større tro på meg selv.”

Aron Jasperr Lona Altinpinar skuespiller i filmen sier at RØST har lært han hvor mye arbeid som skal til for å lage en film og det har gitt han motivasjon til å jobbe hardere.

-“Nå går eg Musikallinja på Seljord FHS jeg har søkt MOTIO - forstudium i dans med musikkteater til høsten”

Skjermbilde 2019-04-08 kl. 09.34.57.png