Tidligere RØST skuespiller med i Astrup - Flammen over Jølster!

Image-1.jpeg

Filip Kremner (18) fikk den gleden av å portrettere kunstneren Nikolai Astrup i et par scener, som hans unge selv i filmen Astrup - Flammen over Jølster.

“Han var en fantastisk nydelig kunstner, i person og kunst, som dessverre døde alt for ungt. Heldigvis for oss etterlot han seg noen av de flotteste kunstverkene vi har i dag.” 

Image.jpeg

Hvordan fikk du rollen?

“Sammen med kulturskolen sitt fordypningsprogram spilte vi et stykke som het 'bye bye baby', på Den Nasjonale Scene. Regissøren min, Beate Rostin, hadde fått en mail som utlyste gutter på min alder og anbefalte meg om å søke. Heldig som jeg er, fikk jeg lov til å komme inn til dem og vise meg selv fram.”

“Uten casting-agenten, Alicia Eidesund, hadde jeg aldri fått jobben. Hun var og er så utrolig hyggelig og forståelsesfull at det var nesten vanskelig å bli nervøs for callback. Men noe skummelt var det fortsatt”

Fillip var på to auditions, en preliminær og en callback. På callbacken ble han gitt en liten scene som han skulle lære seg og ble fortalt at han skulle få astmaanfall.

“Jeg fikk hjelp av en medskuespiller på 'bye bye baby' til hvordan astmaanfall foregikk, og manuset pugget jeg så snart jeg hadde tid.”

Filip forteller hvordan det var å jobbe med de profesjonelle skuespillerene og et stort film teamet!

“Man kjenner jo at aspirasjonene bare blir større av å få en liten smakebit på hvordan det livet faktisk er. Jeg tror jeg spilte inn til sammen to uker, kanskje litt mindre. Og da fikk jeg både dra til Jølster i Førde til Turku i Finland, to steder jeg aldri noensinne ville tenkt på å dra til. Noe av det som appellerer med yrket er jo den følelsen av nyfunnethet i alt du gjør, hvert nye prosjekt byr på nye steder, nye opplevelser og best av alt - nye karakterer. Absolutt alle i crewet var en glede å jobbe med og snakke med, hver og en var utrolig åpen og tilretteleggende mens jeg snublet meg gjennom min første innspilling.”

Image-2.jpeg

De kortsiktige planene til Filip er å komme inn på teaterhøyskolen og komme i gang med skuespiller utdanningen. De langsiktige planene er å dra tilbake til New York og fullføre to-års kurset ved The Neighborhood Playhouse, hvor han fikk oppholde selg en måned ifjor sommer gjennom oppsparing og stipend.

“Så vil jeg arbeide fulltid med skuespill, enten det måtte være teater, film, TV, eller voiceover. Jeg drømmer om at hovedinntekten min skal stamme fra skuespill og at jeg er fullstendig selvstendig samtidig som jeg stadig utvikler og fornyer mitt uttrykk som kunstner.” 

For å oppnå sine drømmer og planer har Filip en klar plan!

“Aldri stoppe å jobbe! Ingen ting er gitt og alt kan famle hvis du stopper å bry deg. I dette yrket er det de som arbeider mest, vil det mest som kommer seg fremover, talent er ikke nødvendigvis vinnerloddet. Det handler om felles respekt for alle du jobber med, uavhening hvilken del de har i produksjonen. For alt i alt er vi alle sammen i å skape!”

“RØST var nok min første virkelig erfaring med innspilling, så jeg er takknemlig for det jeg lærte. Vigdis er en utrolig person som er dedikert og omringer seg med inspirerte, vidunderlige med-skapere. Det var en god opplevelse som jeg aldri ville angret på. Jeg setter pris på alt RØST gjør for det unge filmmiljøet og håper de aldri stopper!”