Ny nettmedarbeider

Penelope Alida Larsen(19) Foto: Kata Pasztor

Penelope Alida Larsen(19) Foto: Kata Pasztor

Røst har nå fått med Penelope Alida Larsen(19) som ny medarbeider på nettsiden. Penelope skal sammen med Rebekka Malkenes ha ansvar for RØST sin nettside. Penelope skal også lage bakomfilm til årets Røstworkshop.   
«Helt siden jeg var liten har jeg hatt en stor lidenskap for film og teater, og har spilt både hos Bergen Kulturskole og Fyllingsdalen Teater i flere år. Høsten 2019 startet jeg på TV-produksjon studiet ved Universitetet i Bergen. Jeg har vært med på RØST to ganger tidligere både foran og bak kamera.” sier Penelope som også skal lage Bakomfilm for årets Røst.

Penelope sin første artikkel på nettsida er intervju med Jørn Kvist som er direktør for Fyllingsdalen teater og også ansvarlig produsent for Røst. 

Intervju med teatersjef Jørn Kvist

Siden 2012 har Jørn Kvist vært sjef ved Fyllingsdalen Teater – et teater som jobber i skjæringspunktet mellom barn og voksne, profesjonelle og amatører. Teateret har hatt aktiv teaterdrift i snart 45 år. De setter opp flere teaterforestillinger i året, og driver i tillegg også en teaterskole og sirkusskole for barn og unge. Fyllingsdalen teater er nå aktuelle med den kritikerroste forestillingen Ulverock

Teatersjef Jørn Kvist

Teatersjef Jørn Kvist

For seks år siden tok filmskaper Vigdis Nielsen kontakt med Kvist hvor hun hadde en ide om å lage en filmworkshop med fokus på unge skuespillere og unge filmtalent. Dette var et prosjekt han umiddelbart ønsket å hive seg med på.

“RØST har utfylt det tilbudet vi allerede har ved teateret, slik at flere har fått muligheten til å skinne og utviklet seg”, sier Jørn Kvist.

Til tross for at Fyllingsdalen Teater ikke hadde erfaring med film forteller Jørn Kvist at mange av ungdommene ved teateret hører hjemme på filmlerretet like mye som de gjør på teaterscenen. Vi ønsker med Røst å skape et prosjekt hvor unge filmskapere og skuespillere  kan få oppleve en virkelig filmproduksjon. Alle Røst filmene har premiere på Bergen Kino. Her skal unge folk få jobbe med de beste i bransjen, en visjon som passer godt overens med hva Kvist ønsker for ungdommene ved teateret. For flere av disse ungdommene har RØST betydd mye for deres videre vei innen skuespilleryrket.

“Høsten 2018 var det vel fem ungdommer som begynte på en skuespiller utdanning både i Norge og i utlandet - hvor de fem både hadde vært knyttet til teateret på scenen, og alle også hadde erfaring fra RØST. Det var veldig stilig, og jeg tror ikke det er tilfeldig”, forteller Kvist.

I år er sjette året RØST gjennomføres. Det første året bestod stort sett av ungdommer fra Fyllingsdalen Teater, men nå har prosjektet vokst slik at ungdommer fra hele fylket kan bli med. Jørn Kvist mener unge skuespillerspirer og andre filminteresserte bør delta i RØST fordi det gir ungdommene et ærlig bilde på hva som kreves i en filmproduksjon og hva det vil si å jobbe i filmbransjen.

“Vi har fått koblet på relevante samarbeidspartnere og utdanningsinstitusjoner som er med i prosjektet. Neste steg handler om å skru det opp enda ett hakk, og få plassert RØST og filmene på kartet”, forteller Kvist om ambisjonene videre for RØST