RØST SØKER MANUSFORFATTERE OG UNGE PRODUSENTER TIL HØSTENS FILMER!

Røst filmworkshop er for unge filmtalenter mellom 14 og 30 år. Det produseres hvert år to kortfilmer. Unge manusforfattere får utvikle ideen sin sammen med erfarne regissører. Unge filmtalenter innen fagfunksjoner som, manus, produksjon, regi, foto, lyd, lys, produksjonsledelse, lyddesign og klipp, får jobbe sammen med mentorer fra den etablerte filmbransjen. Røst filmer har blitt vist på flere festivaler, som BIFF, Barnefilmfestivalen og filmpride i England. I 2022 vant kortfilmen Engel/Demon prisen “Beste Internasjonale kortfilm” på Barnefilmfestivalen i Kristiansand! 

Manusforfatter

Tema for årets workshop er:  Frykten for å bli avslørt

 Manusforfatteren skal utvikle sin idé til et kortfilmmanus og  jobbe sammen med regissør. Det vil bli gitt opplæring og veiledning gjennom hele manus prosessen.

Unge produsenter

De unge produsentene skal sammen med regissørene, Røst-prosjektet sin utøvende produsent og koordinator utvikle og organisere en filmworkshop fra forarbeid til etterarbeid.
Noen av oppgavene de unge produsentene er å lage produksjonsplan, ha oversikt over produksjonen og dens fagfunksjoner, føre enkelt regnskap og organisering av premiere på Bergen Kino. Røst tilbyr veiledning og profesjonell opplæring underveis.

Dette vil også være en mulighet til å bli kjent med andre unge talenter og utvide nettverket innen film. Opptak er i begynnelsen av november 2022. 

Om du er interessert i å være med i Røst,  skriv noen få ord om motivasjon til hvorfor du ønsker å være med som ung produsent eller manusforfatter i skjema under. Har du filmideer som passer til tema legg de gjerne ved. Trenger ikke å være mer enn en setning eller to.

Søknadsfrist: så fort så mulig, senest 19. august