Ungetalenter med egen forestilling

Bilde fra Røst kortfilmen Bare meg, med Iben bakerst og Mariell fremst

Iben Pedersen Vestrheim og Mariell Christensen har skrevet manus og har regi på sine egne forestillinger på Fyllingsdalen teater. Begge har tidligere vært med på Røst både foran og bak kamera. 

foto: privat

Iben Pedersen Vestrheim har vært skuespiller i både «Glemmer Aldri» og «Bare Meg» i tillegg til å være en del av produksjonsteamet for «Loop». Iben var med da vi startet RØST prosjektet og har fått være med å utvikle seg innenfor film hos oss. Nå er hun aktuell med forestillingen Robin Hood som har visning 24 og 25 juni.

«Jeg fikk i vår muligheten til å jobbe som manusforfatter, regissør og produsent på en fantastisk produksjon for talentutvikling. Jeg har med meg nesten 40 fantastiske mennesker i alle aldre, både på og bak scenen!» Iben har tidligere vært med å jobbe som regiassistent, men aldri som regissør selv. Hun har læreprosesser og opplevelse i fokus for prosjektet. Det viktigste er at alle får være med å prøve hvordan det er å være med å lage en teaterproduksjon.

Iben fikk utdelt et Robin Hood manus å jobbe med, men etter litt betenkning bestemte hun seg for å skrive sin egen versjon. Dette var viktig for å lage sin egen tolkning av historien, men også for å fremme sterke kvinnelige roller og den moralske verdien i denne typen barneteater.

Foto: Silje Bjordal

Mariell var med på Røst i 2015 og hadde hovedrollen i kortfilmen “Bare meg” som hadde premiere på Bergen kino i 2016.

Nå er hun aktuell med forestillingen Endelig hjemme som har visning 10 og 11. juni. Mariell har utviklet og skrevet manuset selv. Hun ønsker med forestillingen å sette søkelys på tematikken

Mariell har meg seg 46 barn, unge og voksne hvor et flertall av skuespillerne er i alderen 9-12 år og mange av den står på scenen for første gang.

“Jeg har fått en helt unik mulighet til å forme egen kunst, prøve meg i registolen, skrevet nye sanger komponert av Jørn Lavoll og ikke minst jobber jeg med helt fantastiske folk!”

Forestillingen handler om et søskenpar som brått flyttes til en fosterfamilie. Sofie har oppdratt Linnea, og gjort alt med henne. Så kommer det plutselig noen andre inn i livet deres og tar fra henne de spesielle øyeblikkene deres. Sofie føler seg skikkelig utenfor og bruker derfor all tid på å være ute med venner, eller sitte på rommet og snakke i telefonen med mor. Noe fosterforeldrene og Barnevernet ikke synes er helt sunt for henne. Linnea derimot beskrives som en drømmestart for fosterforeldrene, men sliter med å finne plassen sin sosialt på den nye skolen. Klassens «sjef» føler seg truet av at en ny person kommer inn og velger dermed å utestenge Linnea. Jentene opplever store utfordringer på hver sine fronter og sklir fra hverandre. Hva skal til for at de finner hverandre igjen?

Vi gleder oss masse til premiere og ønsker alle velkommen til Fyllingsdalen teater!

Forestillingene spilles:
Endelig hjemme - 10. og 11. juni

Brainstorm - 22. og 23. juni

Robin Hood - 24. og 25. juni

For mer informasjon og billetter: Trykk her